Portal Rasmi Pejabat Pendidikan Daerah Maran

gerbangkualiti.blogspot.com
ppdamaran.blogspot.com

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Selamat melayari blog rasmi Pejabat Pendidikan Daerah Maran. Maran Menjuarai Kecemerlangan Pendidikan. KAMI KEMBALI SEMULA. Laman blog ini sedang dikemaskini.Rabu, 4 Ogos 2010

Semarakkan Bulan Kemerdekaan dan Imarahkan Ramadhan

PPD Maran mengharapkan semua sekolah di Daerah Maran dapat menyemarakkan Bulan Kemerdekaan ini dengan program dan aktiviti bersifat patriotik dan menghayati kemerdekaan terutama kepada para pelajar. Seeloknya, sekolah-sekolah mengibarkan 'Jalur Gemilang' menandakan kecintaan terhadap kemerdekaan negara. Program dan aktiviti hendaklah dirancang dan disusun sebaik mungkin agar wujud suasana penghayatan kemerdekaan di kalangan warga sekolah. Lagu-lagu patriotik dinyanyikan setiap kali perhimpunan dan sebolehnya siarkan lagu-lagu patriotik ini. JPN dan PPD akan memantau perlaksanaan aktiviti Bulan Kemerdekaan ini.
      Sempena bulan Islam, Ramadhan al-Mubarak yang menjelang, pihak sekolah juga diharapkan memperbanyakkan aktiviti penghayatan Ramadhan untuk warga sekolah. Program dan aktiviti perlu dirancang dengan baik. Panitia Agama boleh memainkan peranan penting dalam menjayakan program-program ini.

Welcome

Makluman

Terima Kasih kerana bersama kami