Portal Rasmi Pejabat Pelajaran Daerah Maran

www.ppdmaran.edumy.net
gerbangkualiti.blogspot.com
ppdamaran.blogspot.com

HARAP MAAF. LAMAN BLOG INI SUDAH DITUTUP. SILA KE LAMAN BLOG GERBANG KUALITI ATAU LAMAN WEB PPD MARAN UNTUK MAKLUMAT LANJUT. SEGALA KESULITAN KAMI MOHON MAAF..

Rabu, 10 November 2010

Perlaksanaan Program / Aktiviti Pada Cuti Hujung Minggu

Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) telah mengeluarkan surat pekeliling Ikhtisas (SPI) Bil. 8/2005: Perlaksanaan Bekerja Lima Hari Seminggu yang telah menetapkan bahawa sekolah-sekolah yang berupaya melaksanakan program pendidikan (akademik dan kokurikulum) dalam masa lima (5) hari bekerja tidak perlu mengadakan program/aktiviti pada cuti hujunng minggu. Sekiranya sekolah-sekolah menghadapi kesulitan melaksanakan program/abtu dengan syarat tidak melebihi dua kali Sabtu dalam sebulan.
     Perlu diingatkan bahawa sekolah tidak boleh menjalankan program/aktiviti pada hujung minggu sekiranya hari-hari berkenaan merupakan Hari Kelepasan Am Persekutuan atau Hari Kelepasan Am Negeri yang diwartakan.
     Pentadbir sekolah hendaklah merancang dan memasukkan program/aktiviti hujung minggu dalam Takwim Tahunan Sekolah supaya guru-guru, kakitangan dan murid dapat membuat persediaan awal.
     Sekiranya terdapat keperluan selain daripada yang dinyatakan di atas, pihak sekolah hendaklah memaklumkan kepada semua warga sekolah yang terlibat sekurang-kurangnya satu minggu lebih awal.

Welcome

Makluman

Terima Kasih kerana bersama kami